diumenge, 15 de desembre del 2013

Croquetes de Pastanaga i Quinoa



CROQUETES DE PASTANAGA I QUINOA

Ingredients per a 20-25 croquetes:
  • 300 g de pastanaga ratllada
  • 1 got de quinoa
  • 2 gots d’aigua
  • 1 ceba
  • 2 cullerades de farina de blat (o blat de moro)
  • Comí en pols
  • 1 ou
  • pa ratllat
Temps de preparació:
  • 35 min
Preparació:
  1. Posar la quinoa en un colador sota l’aixeta i rentar fins que l’aigua surti clara.
  2. Bullir-la en una olla amb aigua salada durant 15-20 min. (dos gots d’aigua per un got de quinoa).         
  3. Trinxar la ceba ben petita (va bé utilitzar l’eina de got del Turmix) i  sofregir-la amb oli. Quan comenci a estar transparent, afegir la pastanaga ratllada (o trinxada igualment amb la mateixa eina que abans, és ràpid i queda molt bé) i sofregir fins que canviï de color i es torni groga.
  4. Afegir la quinoa bullida, barrejar i deixar sofregir un parell de minuts.
  5. Afegir un polsim de comí en pols (el punt d’espècie és molt personal, però cal tenir en compte que el sabor del comí domina molt)
  6. Escampar 2 cullerades de farina de blat (o blat de moro), barrejar i afegir 1 got d’aigua per acabar de lligar. Apagar el foc i deixar refredar.
  7. Fer la forma de les croquetes (rodones queden molt bé), passar per ou i pa ratllat i fregir en una paella amb l’oli ben calent (en comptes d’ou, es poden arrebossar amb farina de cigró i aigua si es volen fer veganes)
Notes:
  • Es pot deixar reposar la massa unes quantes hores, fins i tot tota la nit, a la nevera tapada amb film.
  • Recepta lleument modificada a partir de la recepta de http://www.hiulitscuisine.com/