Aquí tenim la recepta guanyadora del concurs de plats vegetarians de l'any 2013 a càrrec de la Bea!
Tan sols ens falta provar-la de fer, gaudir-ne del resultat i felicitar a la guanyadora!
ROMESCO VERD
1 cabeça
d'alls
2 pebrots
verds (mitjans)
2 cebes
(mitjanes)
30 g
ametlles crues
30g
ametlles torrades
30g
avellanes
2
cullerades de postre de carn de nyora (la venen en pot petit de
vidre. També es pot fer servir nyora seca)
3 llesques
de pa sec
Julivert
fresc
Sal
Oli
Vinagre bo
(de criança. Jo vaig utilitzar Forum Vinagre Agredolç de Cabernet
Sauvignon)
En una paella, a foc mig, sofregim la cabeça d'alls sencera, els
pebrots i la ceba tallats a trossos i el pa sec. Després d'una
estona afegim tots els fruits secs i la carn de nyora. Continuem
sofregint fins que quedi tendre la ceba i el pebrot. En un pot amb
aigua bullint, escaldem un moment el julivert i l'escorrem bé.
L'afegim a la paella un moment i remenem.
Ho traiem
del foc. pelem la cabeça d'alls (també es poden posar amb pell però
separant-los, traient-los de la part dura i peluda que subjecta els
alls junts).
Ho posem
tot dins el got de la batedora. Afegim sal, oli, i vinagre a gust. Ho
batem ben batut.
Es pot
menjar amb pa, torrades, o acompanyant peix i carns.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada