dissabte, 10 d’agost del 2013

ROMESCO VERD


Aquí tenim la recepta guanyadora del concurs de plats vegetarians de l'any 2013 a càrrec de la Bea!

Tan sols ens falta provar-la de fer, gaudir-ne del resultat i felicitar a la guanyadora!

ROMESCO VERD

1 cabeça d'alls
2 pebrots verds (mitjans)
2 cebes (mitjanes)
30 g ametlles crues
30g ametlles torrades
30g avellanes
2 cullerades de postre de carn de nyora (la venen en pot petit de vidre. També es pot fer servir nyora seca)
3 llesques de pa sec
Julivert fresc
Sal
Oli
Vinagre bo (de criança. Jo vaig utilitzar Forum Vinagre Agredolç de Cabernet Sauvignon)


En una paella, a foc mig, sofregim la cabeça d'alls sencera, els pebrots i la ceba tallats a trossos i el pa sec. Després d'una estona afegim tots els fruits secs i la carn de nyora. Continuem sofregint fins que quedi tendre la ceba i el pebrot. En un pot amb aigua bullint, escaldem un moment el julivert i l'escorrem bé. L'afegim a la paella un moment i remenem.

Ho traiem del foc. pelem la cabeça d'alls (també es poden posar amb pell però separant-los, traient-los de la part dura i peluda que subjecta els alls junts).

Ho posem tot dins el got de la batedora. Afegim sal, oli, i vinagre a gust. Ho batem ben batut.

Es pot menjar amb pa, torrades, o acompanyant peix i carns.