dilluns, 22 de juliol del 2013

CROQUETES DE QUINOA


CROQUETES DE QUINOA
  • 1 tasseta de QUINOA
  • 3 tassetes d’aigua
  • 1 culleradeta petita de miso
  • 4 porros petits o un de gran (quan dic petits és perquè els meus són MOOOLT PETITS, jijii)
  • 1 ceba petita.
  • 1/2 all xafat
  • 1/2 pastanaga ratllada
  • Espècies (al gust; herbes tipus alfàbrega o orenga, o espècies tipus cúrcuma, comí, pebre, etc)
  • Sal d’herbes
  • pa ratllat
  • Oli
COM HO FEM?
  1. En una olla posem l’aigua a bullir amb una culleradeta de miso. Quan arrenqui el bull hi afegim la quinoa, baixem el foc i ho tapem. Esperem  a que la quinoa estigui cuita ( quan estigui feta, la coleu).
  2. A part, en una paella, ofeguem els porros i la ceba amb una goteta d’oli i el 1/2 all xafat.
  3. Quan les verdures estiguin quasi cuites hi afegim les espècies que volguem i li fem un parell de voltes perquè s’impregnin del gust.
  4. Afegim, aleshores,la quinoa a les verdures i ho tornem a barrejar bé.
  5. Esperem que es refredi una mica i en formem les croquetes. Com que la preparació està calenta, veureu que com que queda “enganxós” ràpid les podreu rebossar amb el pa ratllat.
  6. Si deixeu refredar la pasta, podreu fer la forma molt més fàcilment (sense enganxar-se), però llavors haureu de mullar-les amb ou  per poder-les arrebossar.
  7. Quan les tinguem llestes, només queda fregir-les (o fer-les al forn o a la planxa).
Bon profit!!