diumenge, 16 d’octubre del 2011

Boniatos con al Marroc i bombes de boniato

Ingredients

500 grs. de moniatos
3 grans d'all picats
1 cullerada sopera de julivert i coriandre picats
1 cullerada de cafè de pebre vermell
1 cullerada de cafè de comí mòlt
1 polsim de pebre negre
1 polsim de pebre vermell picant
Uns filaments de safrà
Oli de girasol
Sal

Preparació

Pelem i tallem els moniatos a rodanxes.

En una cassola o paella, escalfem una mica d'oli de girasol i hi sofregim lleugerament els alls. Hi afegim les rodanxes de moniato, les espècies, julivert i coriandre, donem un parell de voltes, salem i cobrim d'aigua.

Deixem coure uns quinze minuts (segons la grandària de les rodanxes).

Servim els moniatos amb la seva salsa i un bon raig d'oli d'oliva o d'argània, si en tenim.
ngredients:
.......................................................................................................................................................
250g. de moniato.
250g. de patates.
sal/pebre (al gust)
1 cayena. (o qualsevol altre tipus de picant)
salsa de tomàquet fregit.
1 polsim d'orenga (opcional).
sal/pebre.
200g. de carn picada de vedella.
1 dent d'all.
1 ceba gran.
Formatge ratllat (emmental)
Oli d'oliva.
farina.
ou batut.
pa ratllat.


Elaboració:

Posem aigua al foc i afegim el moniato fins que sigui tou (40'-45' a foc baix i tapat).
En una olla amb aigua posem les patates senceres i les fem bullir fins que siguin cuites (dependrà de la mida).

En una paella amb oli farem el sofregit de la ceba i l'all, afegirem la carn picada i la deixarem fer (millor que quedi ben seca), corregim de sal/pebre i afegim l'orenga, desprès afegirem la salsa de tomàquet, en un morter piquem la cayena i ho afegim(serà el toc picant ho podem substituir per altre tipus de picant al gust) ho deixem fer fins que tot estigui sec i ben fet, reservem.

Un cop el moniato i la patata sigui cuit, ho pelem i ho aixafem amb una forquilla, corregim de sal i fem boletes amb aquest puré.

Aixafem les boletes en el palmell de la mà i posem (al centre) una mica de formatge ratllat i un grapadet de carn picada, i tanquem la "boleta" amb cura que el farcit quedi al mig, fem la mateixa operació fins esgotar els ingredients.

Passem cada boleta per farina, després per ou batut i tot seguit per el pa ratllat, ho fregim en abundant oli calent fins que sigui daurat.