diumenge, 1 de març del 2009

Borraines a les Terres de l'Ebre


Per Elena

No havia provat mai aquesta hortalisa, així que vaig començar a buscar per internet les receptes, i he trovat aquesta, encara no ho he provat de fer (aquesta setmana ho farè), té molt bona pinta!!!



La borraina (borago officinalis) és una planta que creix silvestre en horts i marges de camins. Les fulles, de pel àspre, es cullen a principi de l'hivern i al febrer apareixen les flors, d'un color blau brillant, que perduren durant tot l'estiu. La recepta que us detallem a continuació és típica de les Terres de l'Ebre, i sobretot, es prepara per Nadal. Antigament es feia la broma d'arrebossar un troç de tela de sac ben gros i posar-lo entre mig de les borraines. Sempre hi havia un "espavilat" que volent menjar-se la borraina més grossa acabava essent la rialla de tothom
Ingredients:
- 12 borraines
- 2 gots de llet sencera
- 2 ous
- 1 sobret de llevadura en pols
- Ratlladura d'una limona
- 1 cullerada (de cafè) de canyella (es pot substituir per matafaluga en gra o una infusió d'aigua de matafaluga)
- 3/4 Kg. de farina (aprox.)
- Oli de gira-sol (per fregir les borraines)
Elaboració:
1.- Barrejar els ingredients posant primer la llet, els ous, la canyella i la ratlladura de llimona, sense que queden grumolls.
2.- Anar afegint la farina fins que al sucar una borraina s'enganxi la pasta.
3.- Un cop feta la massa, sucar les borraines i fregir-les en abundant oli de gira-sol, per les dues cares fins que queden ben daurades.
4.- Un cop fregides les borraines, deixar refredar una mica. Al moment de menjar-les unter-les amb mel.