diumenge, 20 de novembre del 2011

Salsa amb les peres

Per Albert
Suposo que vosaltres també heu rebut les dues últimes setmanes unes peres més aviat tendres, un punt massa madures. A més de comentar-li al Sebastià d'El Jalech, també hem de mirar d'aprofitar-les. Jo personalment ho he fet amb una salsa de peres que ens hem menjat amb una carn de vedella i estava de "ole", però que a casa sospitem que amb un rap encara deu quedar millor.
La recepta és agafada d'internet, però interpretada amb el que donava de si el nostre rebost casolà.

INGREDIENTS (4 Comensals)
3 Peres, 1 ceba, 6-8 Nous, (tot d'El Jalech), 200 mil · lilitres de crema de llet, pebre negre acabat de moldre, un pessic de sal i oli d'oliva.

ELABORACIÓ
Peleu les Nous i reserveu-les. Peleu les peres, retireu el cor i talleu en daus. Poseu una mica d'oli d'oliva en una paella. Quant l'oli estigui calent afegiu la ceba pelada i picada i mantingueu-la a foc mitjà fins que estigui transparent. Incorporeu les peres i ofegueu-les fins que comencin a estar tendres. Llavors afegiu la crema de llet, la sal i el pebre. Baixeu el foc fins el mínim i deixa coure fins que les peres es comencin a desfer. Si la crema de llet s'espesseix massa afegiu una mica de llet sencera. Llavors passeu de la paella a la batedora per obtenir una salsa fina. Tornem a passar la salsa a la paella i incorporeu els trossos de les nous reservades.

EMPLATAT
Serveix la salsa de peres a la base del plat i disposa a sobre la carn i el peix. Es pot acompanyar amb unes xips variades de moniato blanc, patates i pastanaga que tenim d'El Jalech.

Bon profit i bones peres!!